AMUSE 2024 1 en 2 juni 2024

 amuse 2024

Museumbezoek onbetaalbaar? Het bezoeken van een galerie is een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met kunst. In het weekend van 1 en 2 juni tonen Paul en  Carla werk van 65 kunstenaars en meer. Laat je verrassen door een kennismaking van heel dichtbij met de diversiteit van hedendaagse kunst in het klein. Gratis toegankelijk van 11.00 - 17.00 uur. Voor de liefhebbers van poëzie is er vanaf 15.30 uur een PoetrySlam. 

REVIEW

Gastvrije ontvangst bij galerie Wilms. Ik keek mijn ogen uit bij het zien van zoveel inspirerends. Mijn favorieten van vandaag: Anne van As, Bas Meeuws, Danielle van Broekhoven, Anke Roder, Emma van Drongelen en Wim Claessen.

P C B sixties band 1 juni 2024

 

P C B sixties band oftewel de sympathieke oudere jongeren Peter, Cees en Bert treden regelmatig op in zaaltjes en tijdens buitenevenementen in de omgeving. Ben je een liefhebber van de sound of the sixties? Check regelmatig hun Facebookpagina De entree is gratis, al zal je bij Grand café Maalbeek wel een drankje moeten spenderen.

Kijkerstribune

 de beste stuurlui staan wal

Spoorwegovergang Vierpaadjes wordt na decennia van discussiëren en soebatten ondertunneld. Je kunt het hele proces 24/7 gratis volgen via een kijkje over de bouwhekken aldaar. Neem eens een kijkje vanaf de kijkerstribune. 

vorderingen bouwwerkzaamheden

De kijkerstribune is een trefpunt geworden. Het zijn vooral veel mannen(groepjes) die de voortgang van de onderdoorgang nauwgezet volgen en aanvullen met commentaar: de beste (en volgens eigen zeggen: gezelligste) stuurlui staan ook hier aan wal.

vierpaardjes

Helaas is de kijkerstribune niet toegankelijk voor rolstoelers. Wel is er uitgebreide info te vinden via: Vierpaardjes

voortgang bouwwerkzaamheden vierpaardjes

In het ontwerp zijn kwaliteit, groenvoorziening met een landschappelijke waarde voor een prettige leefomgeving meegenomen. Als het over een klein jaartje klaar is hopen we dat het doel bereikt is: een betere en veiligere doorstroming van het verkeer in de stad Venlo.

vierpaardjes

Opluistering dienst 26 mei 2024

 mannenkoor

Posterfoto Koninklijke Zangvereniging Venlona

Geniet op zondagochtend bij droog weer in de openlucht van mannenkoor Koninklijke Zangvereniging Venlona tijdens een godsdienstige meiplechtigheid. 

Aanvang: 11.30 uur

Waar: het processiepark bij de kapel Onze Lieve Vrouw van Genooi, Genooyerweg 58 te Venlo. De tribunes bieden plaats aan 180 personen.

Gratis toegankelijk. Gezien het katholieke karakter zou het best mogelijk kunnen zijn dat er met de collectezak zal worden rondgegaan. Naar believen kan er een duit in het zakje worden gedaan.

kerkdienst

Feel the fifties 25 & 26 mei 2024

jaren vijftig festival

De tiende editie van het festival in het Mgr. Nolenspark Venlo waar je blij van wordt. Bij Feel the 50s moeten de voetjes van de vloer. Vanuit de ons omringende landen komen de geheel in vijftiger jaren stijl opgetutte jivers. Het zijn veelal senioren. Bezoekers kunnen een lesje leren van een van aanwezige dansleraren of leden van aanwezige dansscholen. 

Dit jaar heb ik vooraf een gratis proefles en een workshop gevolgd bij Shake That Thing in 't Tref. Een hartelijk onthaal door Judith en cursisten. De met humor gegeven les(sen) door danspaar Sandra en Christian Althaus zijn tevens geschikt voor alleengaanden omdat de leiders en volgers na elke dans rouleren. Zo leer je van elkaar en maak je informeel contact met nieuwe mensen.

Check het online forum Shake that thing op Facebook voor vintage en fifties gerelateerde activiteiten. 

lookalike

gratis entree Feel the fifties

REVIEW

De positieve vibe van de jaren 50 is er elk jaar met prachtig geheel in stijl opgedofte bezoekers, fantastische livemuziek, leuke 50s zaakjes en dansers, heel veel dansers. Het voorspelde regenweer bleef uit. Het was droog en zelfs zon. Iedereen kon iedereen shinen. 

Kijken, kijken, maar niet kopen

 majorette pop

Behoefte aan een praatje? Geef jezelf een opdracht en ga op pad. Met een doel sta je steviger in je schoenen en heb je meteen gespreksstof tijdens toevallige ontmoetingen. 

Ga bijvoorbeeld naar de Brocante markt op het Flujasplein of naar een van de kringloopwinkels. Fotografeer met je smartphone memorabele items uit je jeugd. Bijkomende voordelen: je komt minder in de verleiding om iets aan te schaffen plus door niets te kopen, slibt je huis niet dicht. Herinneringen zijn leuk, maar je hoeft ze niet (opnieuw) in huis te halen.

Plaats de fotoserie op je Facebookpagina of op Instagram. Wedden dat je er leuke aandacht door krijgt die je een boost geeft om een volgende keer weer iets (anders) te ondernemen?

Gratis 

over Venlowbudget

steltlopers
gratis spectaculair tartfestival Doolhof Tegelen

Prijzen rijzen de pan uit. Veel mensen menen onterecht dat ze buiten de boot vallen qua cultuursnuiven, entertainment en uitjes. Venlowbudget biedt je tips voor kostelijk en kosteloos vermaak in Venlo. Vermaak waarbij jij bepaalt wat je uit wilt geven en zonder reiskosten. Verrijk je leven en geniet in eigen omgeving. 

Hup op de pedalen of scootmobiel of kies voor de benenwagen. Eropuit is goed voor een mens en het hoeft weinig tot niets te kosten. Venlowbudget filtert voor jou het gratis aanbod dat de moeite waard is. Ga op pad en ontdek dat er dichtbij huis meer te doen is dan je voor mogelijk hield. 

ontmoeten - leuke ervaringen - kleinschalig - laagdrempelig - toegankelijk - gratis
Je maakt het mee in Venlo

Popkoor the inspiration 18 mei 2024


Ter gelegenheid van hun koperen jubileum geeft Popkoor The Inspiration een kleurenconcert in 't Raodhoes. Zanggroep Joyim inclusief vijfkoppige band uit Oploo verzorgt een gastoptreden. 

joyim oploo

Entree gratis. Aanvang 20.00 uur Na afloop vrijwillige bijdrage in de hoed. 

REVIEW

Een goede opkomst. De zitplaatsen in de zaal waren allen bezet. Beide koren zongen onder leiding van dirigente Angelique Pijnenburg gedisciplineerd en op hoog niveau hits uit haar jeugd. Van Culture Club tot Elton John en van George Baker tot Sting. De schwung kwam er in bij nummers mr. blue sky van ELO en multicolor van Son Mieux. Uiteraard volgde er een Zugabe van de nachtegaaltjes. Het was heel bijzonder om een hulphond in opleiding tijdens de optreden op het podium te zien: voor ons is hij geslaagd! Nog even napraten in de foyer en dan is het op de fiets neuriënd op born to be wild huiswaarts.

Zomeravondconcert 22 juni 2024

 sint cecilia

De toegankelijke concerten van Koninklijke harmonie St. Cecilia Tegelen zijn vermaard. Ik geniet al jaren van hun concerten. De harmonie weet zich telkens te vernieuwen. Na de gezellige Salsa Nights als exotische start van een zonnig seizoen, nemen ze ons deze 22e juni mee op reis naar de geboortegrond van o.a. (the) Queen, the Beatles, Elton John en Robbie Williams. En last but not least van de beroemde componist Edward Elgar. Hop on board and join the band. Together we enjoy this journey. Ik verheug me er nu al op en zal nadien op dit blog verslag doen. 

Vrije entree 

REVIEW