Popronde 19 oktober 2024

deelnemers plattegrond

Afhankelijk van je muzieksmaak kun je je op deze dag ook in Venlo laten verrassen door het grootste gratis reizende muziekfestival van Nederland. Van café tot boekhandel, van platenzaak tot theater.  Zoek je favoriete artiest, act of band

Tijdstip: 14.30 - 00.45 uur

KRANT LEZEN

 tante bet

Als je alleen woont klets je in feite de hele dag tegen jezelf, al is dat niet hardop maar in gedachte. Als je niet de deur uit gaat wordt je ongebruikte stem schor. Dwing jezelf anderen te ontmoeten al is het de kassière in de winkel waar je kort mee babbelt. Of lees de krant bij de bieb.

Wist je dat je helemaal geen abo nodig hebt op Tante Bet en andere dag- en weekbladen? Bij de bieb liggen ze te kust en te keur. En het mooie is het kost je geen cent, wel beweging om bij de bieb te komen. Een mooi begin van de dag! Bonus: bij binnenkomst krijg je een welgemeend goedemorgen van de baliemedewerkers. En als je zin hebt in een discussie over het weer of het nieuws schuif je aan de grote tafel met uitzicht op de begijnengang.

REVIEW
Vanzelfsprekend heb ik bovenstaand zelf uitgeprobeerd. Zonder verwachtingen liep ik binnen. Ik trof er toevallig een viavia kennis van vroeger. Het gesprek was een grote update. Het mooie van toevallige ontmoetingen: je kunt het kort of lang houden want je was immers op weg naar ...

Ruil je talent zonder een cent

 ruilen

LETS staat voor Local Exchange Trading System. Het bestaat wereldwijd uit lokale ruilkringen. Leden van LETSkring Moos helpen elkaar door lokaal spullen of diensten te delen en te ruilen zonder dat daar geld aan te pas komt. Een interessant gegeven en het Moossysteem werkt vernuftig. Hoe? Dat lees je op hun website. Met de claims van een uitgebreider sociaal leven, duurzamer leven en onderling  iets voor elkaar kunnen betekenen, wordt je vanzelf een rijker mens.

sharing

Open Deuren Dag 12 oktober 2024

 palliatieve zorg

Niet meteen een uitnodiging waarvan je denkt: Jippie! Toch is het goed om een kijkje te gaan nemen en je gedachte en gevoel hierover (positief) bij te stellen. Bijna iedereen krijgt in zijn/haar omgeving, of zelf, te maken met ziekte. In het bijzonder met mensen die (over)leven met en na kanker, als naasten en nabestaanden en voor mensen in de laatste (palliatieve) levensfase.  Wil je met eigen ogen zien hoe het er achter de deuren van het Toon Hermans Huis en hospice Mariaweide aan toegaat? 

Op Nieuwstraat 41a kun je je tussen 12.00 - 16.00 uur melden voor de rondleiding op de verschillende locaties. Er wordt uitgelegd wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen Toon Hermans Huis, vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg en hospice Mariaweide. 

Ready to rock! 9 oktober 2024

 optreden

Het is zover! Forever Young Collectief rockt in D'n Dörpel. 
We zijn er klaar voor.

optreden

Klik&Tik 7 & 28 oktober Venlo/Blerick

 social media

Voor de mensen die van papier en pen houden, maar toch mee moeten met de tijd: minicursus gemakkelijk omgaan en online werken met pc, tablet, of smartphone.

Bieb Blerick 7 oktober  9.30 - 11.uur uur / 11.00.12.30 uur

Bieb Venlo 28 oktober 9.30 - 11.uur uur / 11.00.12.30 uur

Gratis deelname

Rock-blues weekend 5 en 6 oktober 2024


Venlo: rocks: rock-blues weekend in muziekcafé Gonzo Bar.

vrij toegankelijk

Cosmos 5 t/m 27 oktober 2024

 raadhuis tegelen

Voordat het Raadhuis transformeert tot horecagelegenheid en woon-zorgcomplex wordt er een kunstexpositie gehouden die een kunstervaring belooft die al je zintuigen prikkelt. Naast 8 kunstenaars uit Limburg en daarbuiten worden er in de ontvangsthal van het gemeentehuis foto's getoond van het gemeentehuis oude stijl. Er zijn geregeld vrijwilligers van de Heemkundige Kring Tegelen aanwezig die je graag bijpraten.

Locatie: Raadhuis Tegelen
Geopend: vrijdag - zaterdag - zondag
Tijdstip: 11.00 - 17.30
Vrij toegankelijk

DiaShantLappenKoor meezingfestijn 6 oktober 2024

meezingfestival

Zin om te zingen? Zing dan mee! op het DiaShantLappenkoorfestival. DiaShantLappen staat voor dialect, Shanty (zeemansliederen) en Smartlappen. Voor ons zingen en spelen: Diashantlappenkoor, de Maashave, Doeën Beejein, Schoën Luuj, Neppie Kraft, Steyler Staar, Zangkompenie en als afsluiter Coen Janssen. Muzikale omlijsting: Razelfanfaar.

Locatie: clubgebouw de Meulewiekers Hulsterweg 7 Venlo
Tijdstip: van 13.00 tot 19.00 uur 
Gratis toegankelijk

REVIEW
Dit was met een enorme voorsprong op alles wat we tot nu toe dit jaar gezien en gehoord hebben het gezelligste, gemoedelijkste gastvrije muzikale meezingfeest van het jaar! Het was 13 uur en toen we voor het eerst op de klok keken bijna 19 uur. Perfect plus verzorgd door vrijwilligers. Diepe buiging voor wat jullie hebben neergezet.









Born to be wild 9 oktober 2024

concert
Dat er na je 65e nog soul, lef en power in je lijf is, om je jong te blijven voelen

Het Forever Young Collectief maakte op het filmfeestje van de Nieuwe Scene furore. Massaal gingen bij het seniorenpopkoor - de oudste rockers van Venlo - en het publiek de vuisten in de lucht bij het nummer Born to be wild. Een saamhorig gevoel van vrijheid, love, peace and happiness.

Het eerstvolgende openbare optreden, een Tribute to the 60s & 70s, vindt plaats op woensdag 9 oktober in D'n Dörpel. Zorg dat je erbij bent en laat zien dat jij je ook nog jong voelt! Voor 5 euro (inclusief koffie/thee in de pauze) ben je erbij. Kaarten via: secretariaatfyc@gmail.com of 06 42 19 56 31


Wie ons heeft zien optreden wil meer
Wie ons nog niet heeft gezien en gehoord, laat je prettig verrassen!

Fototentoonstelling 2 oktober - 30 oktober

 venlo krefeld

In het kader van 60 jaar partnerstad Krefeld - Venlo heeft de voorzitter van Fotoclub Venlo contact gezocht met COVESTRO Foto Film Club Krefeld. Beiden zijn met plezier und Spass in elkaars steden gaan fotograferen met als doel elkaar te inspireren, van elkaar te leren en als kers op de spreekwoordelijke taart een gezamenlijke tentoonstelling, zodat burgers van beide steden achteraf kunnen genieten. De stadsbibliotheek Venlo heeft haar deuren wagenwijd opengezet voor de 30 uitverkoren foto's. Per november verhuist de tentoonstelling naar het Rathaus van Krefeld. 
Vrij toegankelijk en tijdens de openingstijden van coffeelovers/bibliotheek te bekijken.

REVIEW
Ik fiets tussen de buien door naar de fotoexpositie. Je hebt fotografen en mensen die van geschoten plaatjes genieten. Apart om door middel van foto's te laten zien wat anderen in jouw stad opvalt. Natuurlijk weer stuk voor stuk juweeltjes en natuurlijk had ik mijn favorieten. De foto's hangen in het trappenhuis van Coffeelovers naar bibliotheek aan de wand. Slim, want als je klaar bent met bewonderen en het regent neem je een vers kopje koffie, zo is de gedachte.

venlo krefeld

De ontmoetingen en exposities zijn mogelijk gemaakt door: