KRANT LEZEN

 tante bet

Als je alleen woont klets je in feite de hele dag tegen jezelf, al is dat niet hardop maar in gedachte. Als je niet de deur uit gaat wordt je ongebruikte stem schor. Dwing jezelf anderen te ontmoeten al is het de kassière in de winkel waar je kort mee babbelt. Of lees de krant bij de bieb.

Wist je dat je helemaal geen abo nodig hebt op Tante Bet en andere dag- en weekbladen? Bij de bieb liggen ze te kust en te keur. En het mooie is het kost je geen cent, wel beweging om bij de bieb te komen. Een mooi begin van de dag! Bonus: bij binnenkomst krijg je een welgemeend goedemorgen van de baliemedewerkers. En als je zin hebt in een discussie over het weer of het nieuws schuif je aan de grote tafel met uitzicht op de begijnengang.

REVIEW
Vanzelfsprekend heb ik bovenstaand zelf uitgeprobeerd. Zonder verwachtingen liep ik binnen. Ik trof er toevallig een viavia kennis van vroeger. Het gesprek was een grote update. Het mooie van toevallige ontmoetingen: je kunt het kort of lang houden want je was immers op weg naar ...