Gluren bij de buren 30 juni 2024

 Yess Jessica

Yess

Vandaag vinden er kleinschalige optredens door amateurkunstenaars van alle soorten disciplines plaats in tuinen verspreid over heel Nederland. De gemeente Venlo is een van de deelnemers. Genieten van lokaal talent met het gazon als podium. meer informatie 

Toegang gratis
miley cyrus flowers

De Roeëje Vlam
REVIEW

Op muziekgebied was er vandaag in de gemeente Venlo veel te beleven. We moesten een keuze maken omdat het ondoenlijk was om alles te beluisteren. We kwamen op prachtige locaties terecht en lichten twee optredens eruit: Yess speelde een combinatie van Milano cool (lounge) meets bossa nova met keyboard/zang Jessica als Astrid Gilberto. Alsof we relaxten op een Zuid- Amerikaans strand.  

In het vijverpark was er een hartelijk ontvangst door buurtbewoners en de koorleden van de Roeëje Vlam vlamden. De dames o.l.v. Marieke van der Linden hadden zin in het vlotte repertoire van Miley Cyrus tot Abba. 

Astebleefconcert 4 juli 2024

vriendenkring

Traditiegetrouw luidt het Steyler mannenkoor Vriendenkring de zomer in met een Astebleefconcert. Het gratis concert start om 20.00 uur op het (overdekte) terras van de Vriendenkring Steyl. See you there!

mannenkoor steyl

REVIEW 

Het zag er deze dag niet naar uit dat het droog en zonnig zou worden. Toch gebeurde er een wonder in Steyl. In de late avondzon kon het toegestroomde publiek op het overdekte bomenterras genieten van koffie/thee met vlaai, prachtige samenzang en een gevarieerde setlijst. Voordat iemand Zugabe kon roepen, sprong iemand spontaan uit het publiek met de vraag om Wenn Zigeuner Hochzeit machen nogmaals te zingen. Tijdens en na afloop was het gezellig pimpelen, al werd de temperatuur tegen half 11 frisjes. 

Stadsconcert 30 juni 2024

 fanfare

Ook dit zomerse weekend zijn er melodieuze trillingen voor de trommelvliezen. Muziekvereniging Stella Duce (brassband en percussiegroep) dubbelt met Fanfaar Trotwaar op 30 juni bij de Maasboulevard. Luisteren en genieten op een plek die omarmd wil worden.

Vrij toegankelijk
Locatie: Maasstraat/Wijngaardstraat
Tijd: 15.00 - 16.30 uur

REVIEW
Helaas waren er die avond meerdere muzikale verpozingen en moest ik kiezen. Een volgende keer ben ik er zeker bij om voor jullie verslag te doen.

Robbie's Records 29 juni

 platenmarkt, vinyl, platenbeurs,

Op zaterdag 29 juni strijkt de tot over de grenzen vermaarde Robbie's platenbeurs neer in de Kerkstraat in Tegelen. Dat wordt in de openlucht grasduinen door bakken vol vinyl. Nummers en hoezen brengen je terug naar de tijd waarin jij je de muzikaalste herinneringen hebt. Gelijkgestemde muziekliefhebbers ontmoeten en praten over muziekstromingen, hoesontwerpen en tips delen. Want als muziekfan ben je altijd in voor een trip to memory lane en muzikaal nieuws aan de horizon.

Gratis toegankelijk

Preuf ut Ven 7 juli

het ven venlo

De groene omgeving waar Preuf 't Ven wordt gehouden, is het best te bezoeken met de fiets. Het buitenevent wordt gehouden op 7 juli tussen 11.00 en 17.00 uur. De buurt zet de deuren en tuinhekjes open om je hartelijk te ontvangen.

't Ven leeft en is een lust voor het oog. Kraampjes in de boomgaard Genrayweg 44. Kunst op een presenteerblaadje, cultuur, mindfulness, moestuinen, hapjes en snapjes, yoga, muziekoptredens, kookclub en nog zoveel meer. Bij Chris Gerards bijvoorbeeld kun je tijdens een gratis groeps-klankbeleving ontspannen of opladen. 

Vrij toegankelijk

REVIEW 

Met recht een beproefd recept dat jaarlijks op de agenda staat. Een mooie groene entourage, vast publiek en voor ieder wat wils.

The Keuninklikke goes Britain 22 juni 2024

venlowbudget

Elk voorjaar verheug ik me al op het altijd zonnige buitenconcert met steevast mooi-weergarantie van Koninklijke harmonie Sint Cecilia. Deze 22e juni trakteren ze het publiek op een muzikale roadtrip met o.a. muziek van (the) Queen, the Beatles, Elton John en Robbie Williams. Hop on board and join the band. Together we enjoy this journey, zo staat er in hun oproep te lezen. 

Aanvang: 20.00 uur. 
Locatie: Harmoniezaal Posthuisstraat 30 Tegelen
Vrije entree, waarbij je het roze varken mocht spekken om hen te ondersteunen. 


REVIEW

De aanvang van het concert was vanwege het onverwachte Britse umbrella-buitje iets verlaat. Het mocht de pret niet drukken. Koninklijke Harmonie Sint Cecilia overtrof weer alle verwachtingen. Een magnifiek concert qua uitvoering en geluid, songkeuze en artiesten! Geen stiff upperlip, maar zoals altijd in gezellig gezelschap in een beautifulle entourage.

REPAIR CAFÉ 22 juni

stofzuiger repareren

Defecte apparaten en kapotte spullen/kleren met een klein euvel die nog levensvatbaar zijn, verdienen het om gerepareerd te worden. Niet onbelangrijk, zo help je mee aan het verminderen van de afvalberg en je leert er waarschijnlijk ook nog van. Je hebt vast iets waar je aan gehecht bent en dat gefikst kan worden. Mensen willen graag helpen. Laat je helpen en durf te vragen.

Het is tevens een leuk contactmoment om onbekenden te ontmoeten. Toon interesse in het verhaal achter de aanwezige reparateurs. Elkaar ontmoeten is voor elkaar openstaan. Er zijn diverse repair cafés in onze gemeente. 22 juni kun je bijvoorbeeld tussen 12.00 - 16.00 uur terecht bij het Huis van de Wijk 'de Zuidpilaar' Reigerstraat 2 in Venlo.

Na reparatie wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Maar hé, je bent altijd goedkoper uit dan een nieuw exemplaar aanschaffen.

Alleen op stap

 voordelen

Je hebt niemand om mee op stap te gaan. De zomerzon lonkt. Ga naar buiten. Kies naar gelang je stemming een doel waar je zin in hebt en waar je je prettig bij voelt. Dichtbij in de bekende omgeving of juist een uitdaging naar onbekende wegen. Alleen op stap heeft voor- en nadelen:

Voordelen:

  • je hoeft met niemand rekening te houden: lang leve de vrijheid!
  • jij kiest de bestemming
  • hoe laat je vertrekt en hoe lang je blijft, is geheel aan jezelf
  • je krijgt gemakkelijker aanspraak als je alleen bent
  • je hebt meer aandacht voor alles om je heen
  • alleen op stap is goed voor je eigenwaarde: je over jezelf wat jij belangrijk vindt
Nadelen:
  • onderweg zelf alle beslissingen nemen
  • als zich iets vervelends voordoet (lekke band o.i.d.) sta je er alleen voor
  • er is niemand om de ervaringen die je hebt meemaakt te delen
  • weer thuis kom je in een leeg huis
  • uit eten in je uppie is ongezellig
  • alleen in de natuur kan ongemakkelijk en onveilig voelen 

Je bent alleen op stap gegaan. Uit je comfortzone stappen was nog nooit zo leuk. Je voelt je top en voelt je gesterkt om de volgende keer een stapje verder te gaan. Je mag jezelf een schouderklopje geven en je ervaring delen met ons via: Venlowbudget @ kluifje.com

Erfgoud

venlo

Ook Venlonaren reizen tijdens hun vakantie of werk geregeld de hele wereld rond.

venlo

De eigen omgeving verkennen schiet er nog weleens bij in, terwijl er in de eigen gemeente zoveel moois te zien is. Op weg naar een bestemming op de fiets of in de auto is je volle aandacht natuurlijk bij het verkeer. 
 
erfgoed

Je kunt op eigen initiatief een gratis rondje Groot Venlo doen, en zo elke keer een of meerdere stadsdelen verkennen en bekijken. Of je volgt het idee van Erfgoud-Venlo. Erfgoud-Venlo vraagt je om eens wat vaker omhoog te kijken naar al die fraaie gevels. Het is een initiatief van Venloverwelkomt en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Venlo.

REVIEW

De hond en ik gaan regelmatig op pad en ik verbaas me elke keer weer hoe mooi of lelijk onze gemeente is.

Vintage vibe in Venlo

 vintage markt

Vandaag 15 juni 2024 is het in Venlo in de ecologische stadstuin te doen. Werken deze foto's niet aanstekelijk?

venlo

Terug naar de jaren vijftig

ecologische stadstuin

Gratis toegankelijk en je kijkt je ogen uit

schoenen vijftiger jaren

De vintagemarkt duurt tot 18.00 uur

marco schell

Marco en collega-kok grillen de heerlijkste fifties hamburgers

Bespaartips

 stadspas, venlowbudget

Tijdens al die verrassende gratis uitjes voorgeschoteld door Venlowbudget, wil je goed voor de dag komen. Dames (sorry heren) kunnen bij Helemaal JIJ terecht voor een passende trendy outfit waarin je straalt. Bij Helemaal JIJ shop je  ook met een smallere beurs preloved fashion die eruitziet als nieuw. Eigenaresse van de modewinkel die eruitziet als een luxueus Italiaans modehuis is Lenny, een schat van een vrouw. Ze is maatschappelijk geëngageerd en wordt helemaal blij van klanten die zich goed voelen in wat ze (uit)dragen.

1

Breng je gedragen en als nieuw uitziende (merk)kleding in en verdien daarmee een centje om weer een ander betaalbaar item aan te schaffen. Zelf vind ik het een bijna verslavende sport om met de opbrengst van mijn inbreng mijn kledingkast geregeld te vernieuwen. Mijn kledingbudget is daardoor geminimaliseerd en toch kan ik mezelf geregeld trakteren op iets nieuws. 

2

Eigenaresse Lenny komt graag in contact met kunstzinnige mensen die mooie mode en/of accessoires (van duurzame materialen) maken. Als jouw creatie binnen het Helemaal JIJ concept past, bieden ze je graag een platform. Ook hier valt dus winst te behalen. 

Fifties dag 15 juni 2024

 venlowbudget

Beleef de opgewekte vijftiger jaren op Shake that thing. Locatie: Ut Tref en bij de buren de ecologische stadstuin Venlo Oud-Zuid. Dagprogramma van 11.00 - 18.00 uur gratis. Met onder andere een fifties vintage markt, rockabilly jive workshops en nog veel meer zie hun Facebookpagina. NB Voor het avondprogramma met muziekoptredens heb je vanaf 19 uur een ticket nodig.

Bruggenroute

 bridge to bridge

Denk aan de vele wandel- en hardloopevenementen en je weet: Venlonaren zijn sportief en lauffreudig. Bewegen is goed voor je. Het draagt bij aan je fysieke gezondheid. Even uitwaaien, maakt je hoofd leef en vermindert zo stress. Velen zijn lid van een vereniging, maar je kunt ook zelf een clubje oprichten of individueel wandelen. De bruggenroute of rondje brug zoals het in de volksmond wordt genoemd is bij velen favoriet. 
  • keuze uit asfalt of natuurlijke ondergrond
  • Mooie afstand van ca. 5 km: afhankelijk van slenteren, brisk walking, rennen of onderweg een praatje maken om en nabij een uurtje
  • Voor iedereen toegankelijk. On wheels dien je de iets langere asfaltroute (op- en afritten bruggen) te nemen
  • veilig en overzichtelijk: je wordt gezien
  • goede verlichting, bankjes om uit te rusten
  • genieten van de natuur en het uitzicht
  • het kost energie en geeft je energie
Tussen de buien door is het droog. Wat let je om te lopen?

Gratis en voor niets