Hoe reis je met het openbaar vervoer 17 september 2024

 treinreizen

Na lange tijd ben ik weer gestart met reizen met het openbaar vervoer. Appeltje-eitje dacht ik als dochter van een NS'er. Veel is gedigitaliseerd en het was even wennen. Met behulp van aardige buschauffeurs, lokettisten, conducteurs en machinisten kwam ik op plaats van bestemming. Ik was niet bekend met OV-ambassadeurs, inloopspreekuren en informatiebijeenkomsten. Misschien jij ook niet, vandaar dat ik het deel. Wist je dat er zelfs proefreizen met een groep leeftijdsgenoten worden georganiseerd?

Inloopspreekuur: Kom mee samen op pad
locatie: bibilotheek 
wanneer: 1e dinsdag van de maand in Venlo, 3e dinsdag van de maand Blerick, Antoniusplein 2
tijdstip: tussen 14.00 - 15.30 uur
gratis toegankelijk
Kun je op genoemde dinsdagen niet, neem dan voor je vragen contact op met kommee@trensportal.nl, 038 - 4540130 of kijk op kommeesamenoppad.nl

De OV-ambassadeurs zijn ervaren reizigers die het leuk vinden om anderen op weg te helpen. Praktische tips en antwoorden op vragen zoals: betalen, in- en uitchecken, abonnementen, de buurtbus, je reis plannen. 

Tegele Laot Zich Zeen 14 september 2024

library

Waren bibliotheken vroeger stoffig en stil, tegenwoordig bruisen ze van de activiteiten. Tijdens de Tegelse biebdag laten verenigingen en culturele instellingen zich van hun beste kant zien. Werp een blik in de toekomst van de Tegelse bieb en denk mee. Iedereen is tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom op Wilhelminaplein 119, Tegelen.

POËZIEWANDELING 13 september 2024

onbeschreven blad

Ben je een onbeschreven blad? Klim je in een romantische bui in de vulpen of geniet je van de kunstige schrijfsels van anderen? In het kader van de literaire zomer organiseert de Bieb i.s.m. VenloPoëZiet een poëziewandeling door de Venlose binnenstad. Sluit je om 15.00 aan. Einde wandeling 16.30 uur. 

Ouverture 15 september 2024

venlo

Ik had het gemist. Jij ook? De Ouverture, de Venlose evenknie van de Amsterdamse Uitmarkt (tegenwoordig de Opening) was even uit het blikveld verdwenen. Maar deze Open Middag om de start van het nieuwe culturele seizoen in te luiden, is weer present. Culturele instellingen openen tussen 12.00 en 17.00 uur de deuren, zodat iedereen kans heeft om gratis met de diversiteit aan cultuur in Venlo kennis te maken.

Deelnemers waar je deze middag vrij mag binnenlopen zijn o.a. Bibliotheek Venlo, CityCinema, co. de Cultuurontwikkelaar, Domani, De Nieuwe Scene, Grenswerk, Theater de Garage, Koops Boekhandel, Limburgs Museum en Maaspoort. Van Bommel van Dam heeft i.v.m. de Evert Thielen tentoonstelling een buitenprogramma op het plein Keulsepoort.

Wandeling Wereld Alzheimerdag 19 september 2024

samen in beweging

21  september is het Wereld Alzheimer dag. Hebt u weleens te maken met mensen met dementie en wilt u meer over dit onderwerp leren? Kom 19 september naar de open inloop in het Geheugenhuis tussen 14.00 en 15.00 uur. De werkgroep Dementievriendelijk organiseert i.s.m. de gemeente Venlo wandelingetjes door de Venlose binnenstad. 

Aanmelden bij receptie Incluzio Sociale Basis vóór 12 september: 088 - 298 76 53 of mail naar receptieisb@incluzio.nl 

Startpunt: Geheugenhuis Binnenstad, Grote Kerkstraat 30. 
Eindpunt: Stadsherberg Ald Weishoes Grote Kerkstraat 31 waar een kopje koffie/thee met een kleine traktatie klaarstaat. 

Open Monumentendag Venlo 14 september 2024

gewelven

In Venlo ligt de oudste winkelstraat van Nederland. Op de Open Monumentendag is de Gasthuisstraat het middelpunt. Normaal kun je naar de gevels kijken, deze zaterdag krijg je een interessant inkijkje achter de gevels. Zie voor aanvangstijden website.

gasthuisstraat

Tussen 11.00 - en 17.00 zijn er diverse historische panden opgesteld voor bezoekers. Verder worden er 3 rondleidingen door de Sint-Joriskerk gegeven en zijn er 4 informatieve tours met bezoek aan bijzondere werfkelders. Ontdek de Gasthuisstraat vanuit een ander perspectief.

gewelven

Deelname aan rondleidingen en bezichtigingen zijn gratis. Aanmelden bij het infopunt aldaar.

Soepie! 8, 22, 29 september 2024

 kom op de soep

'Stadse Venlonaren' kunnen gezamenlijk genieten van een gratis kop soep: geen cup-a-soupen, maar smullen van met liefde bereide soep. Graag vooraf aanmelden.

Kom op de soep: Stadsherberg Ald Weishoes  8 & 22 september, 6 & 20 oktober, 3 & 17 november, 1 ,15, 29 december van 12.00 - 13.30 uur. 

Kom op de soep: De Windmeule 8 & 29 september, 13 & 27 oktober, 10 & 25 november, 8 & 29 december.

Bij de Open Inloop in de diverse Huizen van de Wijk wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Wandel jezelf positief gezond in Velden 7 september 2024

 wandel je positief

Stapelen nare gedachten of problemen zich op in je hoofd? Ga op stap met de wandelcoach. Thema's kwaliteit van leven, zingeving en mentaal welbevinden. Tussen 10.00 - 12.00 uur. Initiatief van Bibliotheek Velden. Gratis deelname.

Venloverlicht 7 september t/m 23 februari 2025


Plaatselijke kunstenaars uit alle disciplines tonen hun 'licht' kunst middels een lichtbak op meer dan 50 lantaarnpalen in Venlo, Arcen en Steyl. Ga ook met je camera op pad en bekijk en knip ze allemaal.

VIPTOUR Omroep Venlo 24 september 2024

 omroep venlo

Een kijkje achter de schermen bij Omroep Venlo in komkommertijd

Omroep Venlo is liefst vijf keer verkozen tot beste regionale omroep van Nederland. De hoogste tijd voor Venlowbudget om het koffiecontact dat speciaal voor seniore burgers is ingesteld te bezoeken. 25 juli ben ik toevallig de enige. Thijs Brouwers (verslaggever/cameraman/programmamaker) geeft me de viptour. Hij leidt me enthousiast rond door de opnamestudio, de regiekamer (het hart van de studio), edit rooms en redactieruimte. 

thijs brouwers

Thijs heeft een zilveren jubileum op zijn cv en weet virtuoos te vertellen over de tijd 'van Stadsomroep tot Omroep Venlo'. Wat komt er enorm veel (techniek) kijken bij het tot stand komen van een programma: van bedenken, informatie vergaren tot realisatie. Medewerkers lessen zelfs in logopedie om voice-overs in te spreken. Naast de tv-uitzendingen zijn er natuurlijk nog de radioprogramma's, podcasts en de website boordevol nieuws. Ik kijk mijn ogen uit en hang aan zijn lippen. Met zoveel interessants sla ik zijn aanbod om te ervaren hoe het voelt als regisseur natuurlijk niet af.

redactie
Brainstormen met Mace Winter, Jannes Titulair en snuffelstagiair Sjors

Wil jij ook een keer achter de knoppen zitten? 
24 september 2024 is er weer een gratis rondleiding. Meld je alvast aan

nedinscoplein

D'n Horstgraaf expositie Fotoclub Venlo 3 september t/m 2 december 2024

 fotograaf mieke sniers

Sluis in Belfeld panorama, maar dan anders by Mieke Sniers

D'n Horstgraaf is inmiddels vermaard als expositieruimte. Vanaf 3 september hangen er maar liefst veertig foto's van Fotoclub Venlo. Bewonder de beelden van fotografen van niveau. Bovenstaande foto sierde de cover Foto in Beeld, het vakblad van de Koninklijke Fotobond.

Vrij toegankelijk
Dagelijks tussen 9.00 - 17.00 uur
Het uitnodigende Grand Café onder de Linden, Auxiliatrixweg 35 Venlo is ook open voor bezoekers. 

Veiliger fietsen tot je 100ste 2 september 2024

 bantuin

Tijdens de Fiets Totaal Doortrap Dag komen vragen en antwoorden zoals hoe ga je om met drukke fietspaden, welke verkeersregels zijn voor fietsers belangrijk en hoe blijf ik veilig op de fiets aan bod. Na de theorie en lunch stappen deelnemers onder begeleiding van een fietsdocent van de Fietsersbond op de pedalen voor een tocht van ca. 25 km. Aanmelden: doortrappen@fietsersbond.nl

Startlocatie: de Bantuin, P. Kierkelsplein 20, Venlo 
Tijdstip: 9.30 - 16.00 uur