Middag van het Sentiment 9 augustus 2024

 middag van het sentiment

Het  gratis toegankelijk Zomerparkfeest in het Julianapark is weer in de stad

Voor het seniorenfeest op de vrijdag zijn dit jaar geen kaartjes nodig. Wel wordt geadviseerd om tijdig bij AMIGO podium (voorheen vriendenpodium) een plekje te bemachtigen. De inloop start om 13.00 uur met het jubilerende Kappes Kook (50 jaar), waarna Patrick Pilot bekende evergreens covert, operazanger Martin Hurkens galmt, Thei en Marij het publiek opwarmen voor George 'little green bag' Baker die tussen 15.50 - 16.20 uur de zeventiger jaren doet herleven. 

REVIEW

Middag van het sentiment 2024. Venlowbudget is erbij, jij ook? Je bent er inderdaad. Soms heb je van die dagen waarop alles perfect in elkaar valt: de mensen, de muziek, de ambiance. Een gouden greep uit de schnabbelartiestenlade die precies weten welk repertoire hun begeleidende geluidsband moet inzetten. Patrick Pilot (wat een allrounder stem!!) warmt het publiek op - de handjes gaan de lucht in - en operazanger Martin Hurkens mengt zich tussen het publiek met populaire klassiekers. Zuiderlingen onder elkaar: we zijn EEN deinende massa. 

martin hurkens

De overtrekkende buitjes waarop het ZPF direct reageert met het uitdelen van regenponcho's deren de senioren aan de lange tafels eigenlijk niet. Thei en Marij gaan lekker los op zomerse uptempo meezingers. Het jubilerende Kappes Kook: altijd feest. De zon schijnt als George Baker in zijn zwart leren colbert het podium betreedt. Als we eerlijk zijn komen de meesten voor hem. In december wordt hij 80. Hij oogt aandoenlijk. Hij zingt zichtbaar met plezier zoals hij zijn hele leven heeft gedaan en geniet van het massaal toegestroomde publiek. Wij genieten van hem en zijn grootste hits. Una paloma blanca (2x op verzoek), morning sky, little green bag, sing a song of love, beautiful rose en vele anderen. We galmen ze allemaal vlekkeloos mee. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan. De camera's leggen het allemaal vast. Voor ons zit dag 1 van het Zomerparkfeest erop.

zomerparkfeest