Schinkemerret 15 augustus 2024

schinkemerret

De dag ervoor zette Joekskoeƫr Toujours Arcen op de kop, vandaag krijgen ze zelfs het publiek in Venlo midden op de dag gemakkelijk mee: dat zegt wat over hun zang- en performancekwaliteiten. De zanglustige kerels zoals ze zichzelf bestempelen hebben het druk. Dit jaar staan er maar liefst 25 optredens in hun agenda. Dus heb je ze vandaag moeten missen, check hun volgende optreden en save the date.


Het jaarlijkse evenement Schinkemerret is niet zomaar een zomermarkt met (markt)kramen en standwerkers Tussen 10.00 - 23.30 uur zijn er talloze dans- en muziekoptredens en acts zoals freewheeler, de fietsende pianist Ward Axe die wij z'n piano zagen duwen (fiets kapot?). Venlowbudget licht het optreden van Joekskoeer Toujours eruit 13.30 - 15.30. We lieten ons prettig verrassen.

schinkemenke

Een mini-geschiedenisles. Sinds 1953 smukt het beeld van het Schinkemenke (geharnaste stadswachter uit 1617) de Kwartelenmarkt  op. Het wapenschild was door de jaren heen versleten en men zag er destijds een ham in, vandaar schink. In 1977 was de bekende kleurrijke ondernemer Geer van der Veer, initiator van de Schinkemerret in de oude binnenstad van Venlo: de smalle straten van Klein ItaliĆ«.

schinkemerret